Exposició DONA INFÀNCIA VELLESA de l'artista Siro López dins del projecte Més ART a les escoles, que es podrà veure a la Nau Bostik de Barcelona.

Exposició de Siro López
Del 28 de febrer
al 2 d’abril de 2022
Nau Bostik 

L’exposició +ART a les escoles a la Nau Bostik dona a conèixer l’obra de crítica social de l’artista Siro López al voltant de la situació de la DONA, la INFÀNCIA i la VELLESA a la nostra societat i a diferents llocs del món.

L’art de Siro López conjuga el compromís social i els drets humans amb la sostenibilitat. La seva obra s’ha creat sobre materials que han estat rebutjats, amb l’objectiu de denunciar la situació de rebuig que sovint també pateixen les persones més dèbils de la societat.

L’exposició INFÀNCIA DONA VELLESA està oberta a centres educatius d’arreu, així com a famílies i persones interessades a conèixer l’obra de Siro López i el projecte +ART a les escoles.

Les escoles i instituts que visiten l’exposició participen també en un taller artístic per expressar a través de la impressió que ens causa el món que ens envolta.

L'artista Siro López.

Sobre SIRO LÓPEZ

Siro López (Herrera de Pisuerga, 1964) és divulgador educatiu i artista polifacètic que conjuga la pintura, el disseny, la fotografia, el mim i les arts escèniques. Bona part de la seva obra gira al voltant dels drets humans, amb treballs creats sobre materials reciclats i de rebuig on retrata les persones que ha conegut en els seus viatges per tot el món.

L’exposició vinculada al projecte +ART a les escoles i que es podrà veure a la Nau Bostik de Barcelona està protagonitzada per les persones més vulnerables en moltes societats, com infants, dones i persones grans, tres col·lectius especialment afectats per la pandèmia.

“La meva vinculació amb l’art i l’educació neix des del principi, com a artista i com a educador, amb una opció clara de sensibilitzar, d’encomanar, de transformar i de generar bellesa crítica” – Siro López

Com a artista plàstic, les obres de Siro López s’han exposat als Països Baixos, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Andorra, Portugal, Estats Units i Argentina. A Espanya, ha exposat a ciutats com Madrid, Granada, Burgos, Santiago de Compostel·la, Teruel, Saragossa, Valladolid, València, Lleó… L’exposició +ART a les escoles a la Nau Bostik és la primera gran exposició de Siro López a Barcelona.

En la seva vessant d’activista social, ha participat amb el seu espectacle de mim en diferents projectes de caràcter social a la majoria de presons espanyoles, els camps de refugiats de l’antiga Iugoslàvia, els camps saharauis d’Algèria o els femers d’escombraries de Bombai (Índia).

També és vicepresident de Saniclown, associació nacional sense ànim de lucre de pallassos d’hospital.

En la seva faceta docent, Siro López ha treballat durant més de deu anys en centres, instituts i universitats de diverses ciutats espanyoles. És també autor de llibres com Esencia: diseño de espacios educativos (Khaf Edelvives, 2018) o Crea (Edelvives, 2015).